Szeptemberben megnyitja kapuit a Balatonfüred Kongresszusi Központ

2023. augusztus 1., kedd, 10:04

5 kérdés – 5 válasz interjúnkban most a Balatonfüred Kongresszusi Központ igazgatóját, Kaizer-Garai Saroltát kérdezzük az épületkomplexumban lebonyolítható rendezvényekről.

Events & More: Miért a Balatonfüred Kongresszusi Központot válasszák, ha rendezvényről van szó? Mitől más, mint a többi helyszín?
A Balatonfüred Kongresszusi Központ valóban kiemelkedik a Balaton parti rendezvényhelyszínek közül a fantasztikus elhelyezkedés, a professzionális multifunkcionális infrastruktúra, a rugalmas térrendezés, a gyönyörű környezet és a szakértői rendezvényszervező csapat révén. Bár kongresszusi központ az épületkomplexum elnevezése, ettől függetlenül az üzleti rendezvényeken túl kulturális események lebonyolítására is kiválóan alkalmas, hiszen a plenáris terem mind felszereltsége, mind akusztikája tekintetében versenybe szállhat bármelyik neves hangverseny- vagy színházteremmel.
A 650 férőhelyes plenáris terem mellett szabadon variálható 6 szekcióterem, 1 kiállítótér, 1 ültetett fogadásokra is alkalmas aula és több kisebb terem is rendelkezésre áll. Nagyon fontos megemlíteni, hogy minden teremnek saját vetítő-, hang- és fénytechnikája van, valamint a beépített streamrendszer, továbbá tolmácsfülke is emeli az események színvonalát. A Kongresszusi Központ jelenleg az egyik legnagyobb befogadóképességű rendezvény helyszín a Balaton északi partján, sőt országos szinten is.

A Balatonfüred Kongresszusi Központ a város központjában található


Milyen szolgáltatásokat tudnak igénybe venni a vendégek a rendezvények alatt?
Szolgáltatáskínálatunkból nem hiányozhat a minőségi catering, így különféle kávészünet bekészítésekkel, konferencia ebédekkel, sőt gálavacsorákkal is várjuk az eseményekre érkezőket.
Vendégeink örömére az épületben helyet kapott egy egész évben nyitva tartó kávézó is igazi kávéházi étel- és italkínálattal.
Amennyiben extra technika- vagy bútorigény merülne fel, természetesen ebben is tudunk segíteni, hiszen a kiterjedt helyi szolgáltatói körünk ezt az igényt is ki tudja szolgálni. Nagyon nagy előny, hogy az épület alatt egy 284 férőhelyes mélygarázs is kialakításra került, így mindig elegendő parkolóhely áll a vendégeink rendelkezésére. Fontos kiemelni, hogy a Kongresszusi Központ munkatársai egytől egyig gyakorlott rendezvényszervezők, így teljes körű rendezvényszervezést- és lebonyolítást is tudunk vállalni.

Az Aula kiválóan alkalmas nagy létszámú gálavacsorák helyszínének


Milyen technikai eszközök állnak rendelkezésre a Balatonfüred Kongresszusi Központban?
A legtöbb terem saját vetítővászonnal, projektorral és hangtechnikával rendelkezik. Kiemelném, hogy a plenáris terem esetében van egy alap fénytechnika is, ami a kulturális programok esetén vehető igénybe. Az épület alap adottsága, hogy a plenáris teremben zajló eseményeket optikai kábellel tudjuk streamelni a szekciótermekbe, illetve az épületben megtalálható kivetítőkre. Rendelkezünk 2 beépített, egyenként 3 munkaállomásos tolmácsfülkével is, ami emeli a nemzetközi események lebonyolításának színvonalát.

A Plenáris terem 650 fő befogadására alkalmas


Mekkora létszámú rendezvények esetén ideális helyszín a Balatonfüred Kongresszusi Központ?
Az épületkomplexum maximális befogadóképessége 1.200 fő. A szekció termek kiválóan variálhatóak, az Anna-Krisztina teremben például 160 fő fér el kényelmesen, egy 110 fős, valamint egy 50 fős teremre szekcionálható. Az emeleti 324 m2-es termünket 4 db 78 fős termekre tudjuk szétválasztani.

Az emeleti rendezvényterem 4 teremre szekcionálható


Milyen fakultatív programokon vehetnek részt a rendezvényeken résztvevők?
A kongresszusi központ épülete 5 percnyi sétatávolságra van a Balaton partjától, ebből adódóan lehetőség van hajózásra legyen az sétahajókázás vagy akár vitorlázás. A környéken számos pincészet is található, ahol borkóstolókkal várják az odalátogatókat. A turisták nagy kedvence a városnéző kisvonat, amiből a városban kettő is található, melyekre felszállva bejárhatják Balatonfüred nevezetességeit.

Kaizer-Garai Sarolta igazgató várja a rendezvényekre érkezőket


Kövess minket Facebookon, hogy elsőként értesülj minden posztról.
Events & More - a Hotel & More Holding rendezvényhelyszíneinek gyűjtőoldala
  • Ajánlatkérés
  • Rendezvénytípusok
  • Hírlevél feliratkozás
  • Partnerprogram