Örömanya szervezte meglepetés esküvő a lilaakác lugas alatt

2021. március 10., szerda, 07:34

5 kérdés – 5 válasz interjúnkban most fellebbentjük a fátylat a budapesti Klebelsberg Kastély rendezvényházában és kastélyparkjában szervezett esküvők különlegességeiről, titkairól és egy igazán megható történetet is megoszt velünk Schmitt Gréta, a kastély igazgatónője.

- Events & More: Számos csodaszép és ideális esküvői helyszín található Budapesten, köztük a Klebelsberg Kastély rendezvényháza és kastélyparkja. Mitől több, mitől más ez az esküvőhelyszín, amiért ilyen sok pár választja a Nagy Nap megrendezésére?
- A Klebelsberg Kastély rendezvényházában található termek és maga a kastély, illetve a kastélypark kimondottan ideális kisebb létszámú, meghitt, családias, illetve nagyon elegáns esküvők megrendezésére, egy igazán romantikus hangulatú rendezvényhelyszín.
A Kastély adottságai megengedik, hogy többféle esküvői stílus is megjelenítésre kerülhessen, így a mostanság nagyon divatos vintage, valamint az örökzöld romantikus, sőt a trendi minimál stílus is nagy favorit nálunk.
Gyakran azért kerül a kastélyunkra a választás, mert nem csak egy különleges esküvői helyszínt tudunk biztosítani a NAGY NAP-ra, hanem a násznépet is el tudjuk szállásolni kastélyunkban.

Klebelsberg Kastély rendezvényháza

- Milyen egy jól megszervezett esküvő a Klebelsberg Kastély rendezvényházában?
- Gyakran előfordul, hogy mire a kastélyparkban, a lila akác lugas alatt az anyakönyvvezető előtt kimondja a Pár az igent, addigra a szomszédos templomban már megtartották az egyházi szertartást. A házasság hivatalos megköttetését egy romantikus állófogadás követi a kastély varázslatos rózsakertjében vagy a hátsó ősfás parkjában. Az esküvői vacsora elegáns helyszíne a rendezvényház összenyitott termei, ahol a párok ízlése és igényei szerint összeállított vacsoramenü tányérszervizes felszolgálással vagy büféasztalos megoldással igazi ékessége lehet az eseménynek. Mindehhez kellemes zenei aláfestést biztosít a DJ vagy a zenekar. A fergeteges lakodalom után, pedig az Ifjú Pár az esküvő éjszakáját egy elegáns nászutas lakosztályban tölti, amit a Klebelsberg Kastély ajánl fel nászajándékként.

Ifjú Pár úton az esküvői szertartásra

- Mekkora létszámú násznép esetén ideális választás a kastély rendezvényháza és a kastélypark?
- 60 fős létszám esetén tökéletes esküvői helyszínt biztosít a légkondicionált rendezvényházunk, és ennek a létszámnak megfelelő szálláshely kapacitással rendelkezik a szállodánk.
Azonban az elmúlt években több alkalommal is volt rá példa, hogy 100 fős esküvőknek adtunk helyszínt a kastélyparkban felállított sátor igénybevételével.

Esküvői vacsora előtti pillanatkép

- Mi volt az a legutóbbi, igazán különleges, esküvővel kapcsolatos kérés, amivel egy házasulandó Pár a kastélyhoz fordult?
- Nemrégiben volt egy esküvőnk, ahol a Pár jelezte nekünk, hogy szeretnék kettő kistestű kutyájukkal is megosztani életük legszebb napját és nagyon boldoggá tenné őket, ha a kis kedvencek is elkísérhetnék őket az anyakönyvvezető elé. Örömmel teljesítettük a kívánságot, hiszen kis testű kutyák behozhatók a szállodánkba.

Házikedvenc esküvői díszben

- Megosztaná velünk a legmeghatóbb esküvős emlékét, ami a Klebelsberg Kastély rendezvényházához kötődik?
- Mindig szívesen idézem fel ezt a megható esküvős emlékemet. Évekkel ezelőtt volt egy olyan kedves esküvő szervezésünk, amikor az esküvőt az elejétől a végéig a menyasszony külföldi, de Magyarországon élő édesanyja szervezte meg a fiatal, külföldön élő házasulandó Pár számára, akik nem is jártak itt a helyszínen, sőt Magyarországon sem, csupán 1 nappal az esküvőjük előtt érkeztek meg Budapestre. Ahogy a menyasszony belépett az esküvője helyszínére, amit akkor látott életében először, elsírta magát az örömtől. Megköszönte az Édesanyjának, hogy ilyen gyönyörű helyszínt választott számukra a NAGY NAP-ra. Ezek az örömkönnyek bennünket, a kastély dolgozóit is mélyen megérintettek. Csodálatos, megható élmény volt látni, hogy mi is hozzájárulhattunk a Pár boldogságához.

Schmitt Gréta, a Klebelsberg Kastély igazgatónője várja a házasulandó Párokat helyszínbejárásra

Tudjon meg többet a Klebelsberg Kastélytól és kérjen ajánlatot 2021-2022-ben tartandó esküvőjére itt: Klebelsberg Kastély Kastélyszálló Budapest (eventsandmore.hu)

Kövess minket Facebookon, hogy elsőként értesülj minden posztról.
Events & More - a Hotel & More Holding rendezvényhelyszíneinek gyűjtőoldala
  • Ajánlatkérés
  • Hírlevél feliratkozás
  • Partnerprogram